Επικοινωνία
info@tamiolakis.eu
Εφαρμογές Word
Word

Αλλαγή τόνου σε τραγούδια

Θέλετε να αλλάξετε τόνο στα τραγούδια που κατεβάζετε από το  kithara.to ή σε αυτά που φτιάχνετε μόνοι σας?

Κατεβάστε το πρότυπο του MS Word songs.dot που σας δίνω εδώ, και βρείτε το τόνο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα.

Συνοδεύεται από ένα αρχείο βοήθειας το songs.hlp.

Το WinHlp32.exe απαιτείται για την προβολή αρχείων Βοήθειας 32-bit, τα οποία έχουν την επέκταση ονόματος αρχείου ".hlp". Για να δείτε αρχεία .hlp σε Windows 7 και πάνω, πρέπει να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή. Κατεβάστε την από το site της Microsoft.

Θέση προτύπων
Για να έχετε πρόσβαση στο songs.dot όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο, δεν έχετε παρά να το αποθηκεύσετε στον φάκελο:

Για έκδοση Windows 7-10 C:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Templates

Για έκδοση Windows XP C:\Documents and Settings\User\Application Data\Microsoft\Πρότυπα

Ο φάκελος Application Data είναι κρυφός. Για να εμφανίζεται, πρέπει να είναι επιλεγμένο το "Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων" στις επιλογές του explorer.

Πως θα το χειριστείτε
Αφού τοποθετήσετε το πρότυπο songs.dot στον φάκελο των προτύπων, δημιουργείστε ένα νέο αρχείο επιλέγοντας αυτό σαν πρότυπο.
Σε αυτό το αρχείο επικολλήστε τα τραγούδια που αντιγράφετε από το διαδίκτυο, ή γράψτε νέα δικά σας. Μαζί με το έγγραφο θα εμφανιστεί και μια toolbar. Αν δεν εμφανιστεί κάντε δεξί κλικ σε κάποιο κενό σημείο της περιοχής που περιέχει τις toolbars και εμφανίστε αυτήν με την ονομασία "Transpose" .

Η έκδοση Office 2007 την εμφανίζει στα "Πρόσθετα". Η toolbar αυτή όπως βλέπετε στην εικόνα περιέχει 5 εντολές. 

Η πρώτη εντολή εμφανίζει το παράθυρο μετατροπής

Η δεύτερη δημιουργεί μια νέα σελίδα στο έγγραφο με τα απαραίτητα στοιχεία στη κορυφή της (τίτλο τραγουδιού, συνθέτης κ.λ.π.) με τα κατάλληλα στυλ τα οποία έχουν ήδη δημιουργηθεί στο πρότυπο.

Η τρίτη διαγράφει όλους τους συνδέσμους (links) που υπάρχουν στο έγγραφο (συνήθως υπάρχουν πολλοί που δεν χρειάζονται, όταν τα αντιγράφετε από το διαδίκτυο).

Η τέταρτη μετατρέπει μια διάταξη πίνακα σε απλή διάταξη κειμένου (τοποθετείστε τον κέρσορα οπουδήποτε μέσα σε ένα πίνακα και πατήστε αυτό το πλήκτρο).

Η τελευταία εντολή εμφανίζει το αρχείο βοήθειας (την πρώτη φορά ίσως να μην το εμφανίσει και θα σας ζητηθεί να υποδείξετε εσείς που βρίσκεται).

Για να μετατρέψετε τον τόνο σε ένα τραγούδι, επιλέξτε απλά το τμήμα του τραγουδιού που περιέχει τις συγχορδίες και πατήστε το GO. Πως γίνεται η μετατροπή και περισσότερες εξηγήσεις σας παραπέμπω στο αρχείο βοήθειας songs.hlp

Download Download songs.zip