Επικοινωνία
info@tamiolakis.eu
Πολυγωνικό περίγραμμα (clip) εικόνας

Αν χρησιμοποιείτε εικόνες στα σχέδια σας, θα έχετε προσέξει πως ο χειρισμός του περιγράμματος μιας εικόνας είναι δύσκολος στο AutoCad. Π.χ. όταν εισάγετε κατ' αρχή την εικόνα, τότε το περίγραμμα λειτουργεί για την κλιμάκωσή της (αν πιάσετε δηλαδή μια γωνία και την μετακινήσετε, δεν θα κρύψει απλά ένα κομμάτι από την εικόνα, αλλά θα αλλάξουν οι διαστάσεις της εικόνας). Για να λειτουργήσει σαν περίγραμμα - παράθυρο, πρέπει να μετατραπεί σε clip. Άσε που όταν δεν θέλεις ορθογωνικό περίγραμμα, πρέπει να δώσεις τα σημεία ένα - ένα με τη σειρά, περνώντας από ένα σωρό επιλογές. Και το κυριότερο. Αν θες να αλλάξεις το περίγραμμα, τότε πρέπει να ξαναδώσεις ΟΛΑ τα σημεία από την αρχή. Περίπτωση εισαγωγής ή αφαίρεσης σημείου του περιγράμματος δεν υπάρχει . Φανταστείτε να έχετε πολλές κορυφές σε ένα περίγραμμα!

Εντολή: img
Προσθέτει και αφαιρεί σημεία σε ένα πολυγωνικό clip εικόνας.

Πως λειτουργεί

Αφού δοθεί η εντολή img, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια εικόνα. Μόλις κάνετε κλικ στο περίγραμμα της εικόνας, αυτόματα η εντολή το μετατρέπει σε πολυγωνικό clip. Να το έχετε υπ' όψη σας αυτό. Αν θέλετε ορθογωνικό clip, η εντολή αυτή δεν προσφέρεται.
Αν η εντολή δοθεί αμέσως μετά την εισαγωγή της εικόνας οπότε δεν υπάρχει καθόλου clip, το περίγραμμα της μετατρέπεται αυτόματα σε ΠΟΛΥΓΩΝΙΚΟ και ΟΧΙ ορθογωνικό clip.
Αν έχει ήδη ορθογωνικό clip, μετατρέπεται σε πολυγωνικό.
Από αυτό το σημείο και μετά, η εντολή έχει 2 επιλογές. Add και Remove. Με την Add εισάγετε μια κορυφή ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ. Με την Remove αφαιρείτε την ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ.

Η εντολή λειτουργεί ακόμα και σε εικόνες που έχουν περιστροφή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Η δημιουργία κανάβου σε paper viewport μεταφέρθηκε στην εφαρμογή ELayouts ώστε να υποστηρίζει και view με περιστροφή.

Εντολές που περιέχονται στη συλλογή MiGeTam

Download Download migetam.zip