@ Επικοινωνία
Μετατροπή χαρακτήρων DOS σε Windows
Καμιά φορά όλοι γινόμαστε αποδέκτες σχεδίων που περιέχουν κείμενα με γραμματοσειρές που δεν τις έχουμε. Και καλά αν τα κείμενα έχουν γραφεί με κωδικοποίηση windows, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αν δηλώσουμε στο ανάλογο style μια οποιαδήποτε γραμματοσειρά που περιέχει ελληνικά, όλοι οι χαρακτήρες θα εμφανιστούν κανονικά. Τι γίνεται όμως αν το σχέδιο είναι παλιό και η κωδικοποίηση του είναι DOS και όχι Windows? Εμφανίζονται μόνο σκουπίδια στη θέση των γραμμάτων και τρέχα γύρευε τώρα τη γραμματοσειρά.
Η εφαρμογή DosToWin επιλύει αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

Λειτουργεί ως εξής:
Κάνει μετατροπή των κωδικών των χαρακτήρων ενός style που θα υποδειχθεί, που συνήθως είναι σε DOS κωδικοποίηση, σε κωδικοποίηση Windows. Χωρίς να χρειάζεστε καμιά ειδική γραμματοσειρά, εμφανίζονται σωστά τα κείμενα όπως έχουν γραφεί αρχικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι, να έχετε διαμορφώσει ένα τρέχον style με μια γραμματοσειρά των Windows (Arial ας πούμε), γιατί τα κείμενα παίρνουν το τρέχον style.

Η εφαρμογή αυτή μου έχει φανεί απίστευτα χρήσιμη (την έχω αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια και μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο μια φορά, νομίζω, που δεν κατάφερε να λειτουργήσει σωστά και αυτό γιατί τα κείμενα του συγκεκριμένου σχεδίου ήταν ένα συνονθύλευμα κειμένου διαφόρων style και γραμμών (προφανώς ήταν κανένα αρχείο DXF φτιαγμένο με άλλη εφαρμογή).
Η εντολή για να τρέξει είναι η dtw (βλέπε και αρχείο βοήθειας για περισσότερες εξηγήσεις).

Εφαρμογές που περιέχονται στο αρχείο migetam.zip

Download Download migetam.zip