Επικοινωνία
info@tamiolakis.eu
Εκτέλεση εφαρμογών Autocad

Για να δουλέψει μια εφαρμογή πρέπει πρώτα να διαβάσει τον κώδικα της το AutoCad. Ο κώδικας (οι εντολές δηλαδή) βρίσκονται πάντα μέσα σε κάποιο αρχείο με την επέκταση lsp, fas ή vlx (εννοείται ότι αναφερόμαστε εδώ μόνο σε γλώσσα Autolisp/Visual lisp). Τα αρχεία με την επέκταση lsp είναι αρχεία κειμένου που περιέχουν πηγαίο κώδικα σε AutoLisp/Visual Lisp και μπορείτε να τα διαβάσετε και να τα επεξεργαστείτε, ενώ τα αρχεία με επέκταση fas και vlx είναι έτοιμα μεταγλωτισμένα αρχεία autolisp/visual lisp και δεν μπορείτε να τα επεξεργαστείτε.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να διαβάσει ένα αρχείο το AutoCad είναι με την εντολή appload (μενού Tools>Load Application ...). Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε και από τη γραμμή εντολής γράφοντας (load "ονομα αρχείου")  με τις παρενθέσεις, τα εισαγωγικά και ένα κενό ανάμεσα τους, ακριβώς όπως το βλέπετε. Αν γράψετε μόνο το όνομα αρχείου, τότε πρέπει να έχετε δηλώσει από πριν στο AutoCad τον φάκελο που βρίσκεται το αρχείο για να το βρει. Διαφορετικά πρέπει να γράψετε όλη τη διαδρομή, π.χ "c:\autolisp\ονομα αρχείου". Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά κάποιες ρουτίνες, τότε είναι καλύτερα να τοποθετήσετε μέσα στο acad.lsp, ή στο αρχείο acaddoc.lsp την έκφραση (load "ονομα αρχείου").

Για τα αρχεία acad.lsp, acaddoc.lsp και γενικά τα αρχεία υποστήριξης, δείτε το ανάλογο θέμα εδώ.

Αφού διαβαστεί το αρχείο με τις εντολές είσαστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε. Εννοείται πως πρέπει να ξέρετε ποιες εντολές περιέχει το αρχείο. Αν δεν το ξέρετε και είναι αρχείο με την επέκταση .lsp, ανοίξτε το στο notepad και βρείτε όποια διαδικασία αρχίζει ως εξής: (defun c:.........). Το c: σημαίνει command.

Σημαντικό.Τα αρχεία lsp πρέπει να επεξεργάζονται με πρόγραμμα που τα αποθηκεύει σαν απλό κείμενο, όπως είναι το NotePad των Windows.

back Πίσω στα θέματα Autocad